Dostosowywanie preferencji zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc Ci sprawnie nawigować i wykonywać określone funkcje. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w każdej kategorii zgody.

Pliki cookie, które są sklasyfikowane jako "niezbędne", są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do zapewnienia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywny

Niezbędne pliki cookie są wymagane do włączenia podstawowych funkcji tej witryny, takich jak zapewnienie bezpiecznego logowania lub dostosowanie preferencji zgody. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać określone funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie opinii i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacji o wskaźnikach, takich jak liczba odwiedzających, współczynnik odrzuceń, źródło ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Pliki cookie dotyczące wydajności służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności strony internetowej, co pomaga w zapewnieniu odwiedzającym lepszego doświadczenia użytkownika.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania odwiedzającym spersonalizowanych reklam na podstawie wcześniej odwiedzanych stron oraz do analizy skuteczności kampanii reklamowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Nasze maluchy bardzo chętnie „gotują”, czyli w przedszkolnym wydaniu przygotowują różne, w miarę proste potrawy i przekąski. Tym razem robiliśmy jogurtowe parfait.  Wykorzystaliśmy jogurt naturalny oraz dodatki w postaci owoców, orzechów, itp. Dzieci świetnie sobie poradziły z przygotowaniem oraz  z apetytem zjadły swoje deserki. W języku francuskim słowo parfait oznacza „doskonały”. Pierwsze wzmianki o przekąskach określanych tym słowem znaleźć można we francuskich książkach kulinarnych z 1894 r. Serwuje się go w wysokich szklankach i komponuje z kilku warstw składników. Parfait to najczęściej słodkie mrożone desery, ale w ten sposób można przygotowywać również dania słone i pikantne.  Jedyne, co cię ogranicza, to wyobraźnia i oczywiście zawartość lodówki!

Kuchcikowo u grupie młodszej.